#2016-11-07 01:43:57 

arabica

Użytkownik

Posty: 72

Skąd: Sieradz

Wiek: 20

Czesć, co zrobic, aby dzeci chciały jesc zdrowe przekąski? pewnie to zmartwienie kazdej mamy, ktorej dzieci najchętniej zajadałyby się tylko czekoladą albo cukierkami, ale jak przemycic do diety dziecka cos zdrowego i zarazem smacznego, zeby dzieci chciały to jesc, a nie tylko zeby deser kojarzył im się z czekoladą?
#2016-11-07 04:21:42 

Gruber

Użytkownik

Posty: 72

Skąd: Bydgoszcz

Wiek: 19

czekolada w rozsądnych ilosciach nie jest zła, kakao ma dużo magnezu czy potasu i dobrze dziala na układ krązenia, trzeba tylko jak ze wszystkim zachowac umiar.
#2016-11-07 05:49:42 

arabica

Użytkownik

Posty: 72

Skąd: Sieradz

Wiek: 20

no wiem wiem, ciekawi mnie tylko jak inni rodzice radzą sobie z tym zagadnieniem, bo im więcej pomysłow na tzw. zdrowe desery tym lepiej, bo dobrzej pokazać dzieciakom ze istnieje cos innego poza czekoldą, a jest równie smaczne a do tego pozywne.
#2016-11-07 06:52:08 

lulka

Użytkownik

Posty: 46

Skąd: Nysa

Wiek: 34

no wiesz w duzej mierze zalezy to od ciebie, jak ty bedziesz lubić zdrowe przekąski twoje dziecko również. Moja dwuletnia córeczka zamiast czekolady woli przegryźć suszoną żurawinę, którą zawsze mam w torebce, w sklepach mozesz kupic całą żurawinę albo jak wolisz pociętą w kawałkach.
#2016-11-07 08:24:53 

latina

Użytkownik

Posty: 48

Skąd: Brzeg

Wiek: 18

Fakt żurawina jest bardzo zdrowa ma dużo witamin i można ja stosować, np. podczas infekcji, a do tego jest bardzo słodka, dlatego dzieci bardzo ją lubią. Gdzies czytalam nawet, ze opóźnia procesy starzenia. Z innych deserów, ktore na pewno bedą smakować dzieciom polecam ciastka orzechowe upieczone z prażonej mąki arachidowej czyli z drobno zmielonych orzechów, w takiej mące jest dużo błonnika, a casteczka wychodzą brdzo smaczne i aromatyczne.
#2016-11-07 10:31:47 

kijanka

Użytkownik

Posty: 45

Skąd: Katowice

Wiek: 19

jeśli już mowa o duzej ilosci błonnika, w maku też jest go bardzo dużo, więc jak już decydujemy się na jakieś wypieki czy pieczywo biale warto, żeby bylo z makiem. W sklepach można dostac mak niebieski i bialy na wage bardzo dobry jakościowo, a do tego niedrogo .
#2016-11-07 11:04:17 

arabica

Użytkownik

Posty: 72

Skąd: Sieradz

Wiek: 20

dzięki wszystkim za odpowiedzi i sporo ciekawych pomysłow, szczegolnie podoba mi się pomysl z suszoną zurawina, ale pomysly na wypieki z mąki arachidowej czy maku tez na pewno wypróbuję, pozdrawiam:)
DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015